Indisk risret – let og lækkert!
Hak 2 små løg og pres 2 fed hvidløg så det er klart.
Varm lidt olie op i en gryde og brun 500 g hakket kød, tilsæt løg og hvidløg, samt krydderier: 2 tsk karry, 1 tsk garam masala, 1 tsk paprika og en halv tsk. tørret rosmarin (med mindre du har en frisk plante – så hapser du et par stængler fra den og kommer i). Tilsæt 260 g ris og lad krydderier og ris stege med lidt.
Tilsæt 7 dl hønsebouillon og lad retten koge i 10 min. 2-3 gulerødder snittes fint og kommes i.
Tilsæt 2 dl rosiner.
Rist en håndfuld pinjekerner på en tør pande.
Smag retten til med salt og peber, og tjek at risene er møre.
– – –
Tomatsauce med mascarpone…
Saucen er nem, hurtig og billig at lave (lige bortset fra mascarponen som kan være lidt dyr)
Du skal snitte 1-2 gulerødder, 1-2 stængler bladselleri og 1 løg fint i små tern. Pres 1-2 fed hvidløg og lad grøntsagerne svitse/simre på en varm pande i lidt olie. Grøntsagerne skal blive møre – ikke alt for brune.
Hæld en dåse tomater i, sammen med 1 håndfuld friske basilikumblade (eller ca 1 tsk. tørret) og lad det boble – jo længere tid det bobler jo mere forsvinder der af “dåse”smagen. Tilsæt evt. oregano efter behag.
Slut af med en ½ pakke mascarpone og smag til med salt og peber og pynt saucen med friskrevet parmesan og basilikumblade.
tilbehør: fx. tortellini eller bare frisk båndpasta, friskrevet parmesan, basilikumblade og evt. stegte kyllingebryster hvis man gerne vil have kød til:-)
– – –
Knald på farverne med persillepesto…
Med lidt inspiration i Selma Sofies lille maleri – lavede jeg en knaldgørn persillepesto som skulle kvikke vores aftensmad med nye kartofler og pølser lidt op.
Pestoen er nem at lave:
2 store håndfulde frisk persille skylles grundigt, blendes med en god olivenolie efter behov,1 lille pose pinjeker hældes på en pande og ristes let.
spidsen af en parmesanost skæres i grove skiver og blendes i persillen.
De gyldentristede pinjekerner og lidt salt tilsættes, pestoen blendes godt og anrettes i en lille sklål.