Indbagte rejer

Mine elever ville gerne prøve at lave indbagte rejer. Jeg har ikke prøvet det siden jeg gik på Suhrs og var først lidt skeptisk men det var der ingen grund til.

Jeg havde indkøbt store lækre rejer og læst et hav af forskellige opskrifter på nettet;-) vi valgte to ud, den ene baseret på mel, vand, salt og bagepulver. Den anden med æg, mælk, mel og salt. Jeg havde forestillet mig at dejen med æg og mælk gav de lækreste indbagte rejer men opskriften med vand og mel var klart vores favorit.

Dejen var nem at arbejde med, den klistrede sig fint til rejerne og de opnåede et fint gyldent udtryk efter en tur i den varme olie…

Her er vores bud på en god dej:

200 g hvedemel
3 dl vand
1 tsk salt
1 tsk bagepulver

1: Ingredienserne røres sammen.
2: Rejer, kylling eller faste grøntsager som løg, broccoli mm dyppes i dejen.
3: Steges i en meget varm olie (+150 grader)
4: Når de er lysebrune, tages de op og lægges til afdrypning på noget køkkenrulle.
5: Serveres med sprød salat og sød chilisauce.

20131107-224836.jpg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *