Det er lækkert med et glas hyldeblomst især når det er hjemmelavet;-) og så er det tilmed nemt…
Du skal skynde dig hvis du vil nå at lave et par portioner i år, for blomsterne er lige så stille ved at drysse væk med den gode smag.
1 portion
40 blomsterhoveder
2 økocitroner i skiver
1,5 kg sukker (gerne øko – det smager bare bedre;-))
1 ps citronsyre
2 liter vand
Jeg har brugt de store ikea PS bokse med rød kant på låget – de passer perfekt til en portion.
Blomster og citronskiver lægges i en stor skål/boks (som kan være i dit køleskab).
Sukker og citronsyre opløses i kogende vand og hældes over.
På køl med låg på i 5 dage.
Si saften fra og vrid til sidst blomster og citroner i et klæde så du får det hele med…
Hældes i poser og fryses eller DRIK med det samme;-)
Blandingsforhold 1:4.
OBS hvis det skal kunne holde sig udenfor fryseren skal du tilsætte atamon.